Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léčba stresové inkontinence žen

MEDEA THERAPY s.r.o.

Léčba poruch udržení moči u žen

Ambulance rehabilitace se věnuje léčbě stresové inkontinence moči. Tato porucha udržení moči je způsobena oslabenými svaly pánevního dna, a proto je tedy možné ji ovlivnit posilováním svalů pánenvního dna.

Stresová inkontinence je mimovolní únik moči, který se objevuje při zakašlání, běhu, smíchu, zvednutí těžkého břemene......, úniku moči nepředchází žádné varovné příznaky

 Postihuje především ženy v období po porodu a ženy v období klimakteria. I když se mezi ženami traduje, že tento typ úniku moči patří k věku a je to "normální", doporučujeme Vám navštívit při vzniku obtíží svého gynekologa a praktického lékaře, kteří vyloučí jiné možné a třeba i vážné příčiny úniku moči.

Rehabilitaci zahajujeme na doporučení praktického lékaře, gynekologa, urologa, neurologa.... po absolvování výše zmíněných vyšetření. Vždy volíme přísně individuální přístup. Žena absolvuje komplexní  vyšetření v ambulanci rehabilitačního lékaře a dále po zhodnocení celkového nálezu  a pohovoru s pacientkou je navržena léčba.

Po zvládnutí posilování svalů pánevního dna je možné pokračovat v rehabilitaci i formou skupinového cvičení.

Ordinační hodiny: středy 8.00 - 12.00  a  15.00 - 18.00

- po předchozím objednání-